19. oktober 2022

Borgere på tværs af landet skal diskutere bæredygtigt forbrug!

Borgersamling Bæredygtigt Forbrug er en del af det 8-årige LIFE IP-projekt "Circular Economy Beyond Waste". Projektet skal bidrage til at accelerere omstillingen til cirkulær økonomi i Danmark.

Fakta

Lørdag d. 24. september 2022 faciliterede We Do Democracy den første borgersamling om bæredygtigt forbrug. Borgersamlingens medlemmer er repræsentativt udtrukket, og spejler Danmarks samlede befolkning. Borgersamlingens kerneopgave er at forestille sig en fremtid med bæredygtigt forbrug, og hvordan denne mere konkret ser ud. Borgersamlingen skaber deres visioner og anbefalinger på baggrund af ekspertoplæg, samtaler med hinanden og kvalificering af de anbefalinger de udformer undervejs.

Borgersamling Bæredygtigt Forbrug er et samarbejde mellem We Do Democracy og Region Hovedstaden, Region Syddanmark, Frederiksberg Kommune, Rudersdal Kommune og Vejle Kommune, hvor de har forpligtet sig på at modtage og behandle borgersamlingens anbefalinger. We Do Democracy er glade for at skulle facilitere Borgersamlingen, og ser det som et meget ambitiøst og vigtigt initiativ, som samler borgere på tværs af landet. 

Borgersamlingen slutter i Marts 2023, og anbefalingerne lanceres i april 2023.

Følg med på borgersamlingens hjemmeside

Du kan også læse mere om casen og arbejdet her