18. september 2023

We Do Democracy søger praktikanter i 2024!

Skal du i praktik i 2024? Har du lyst til at være med til at udvikle demokratiet og finde løsninger på samfundets komplekse politiske, sociale, grønne og repræsentationsmæssige udfordringer? Og vil du være en del af en skarp, bevægelig og fed arbejdsplads med plads til selvstændighed? Så er We Do Democracy måske noget for dig!

Fakta

Vil du være med til at skabe mere og bedre demokrati? Så er dette måske det rette praktiksted for dig!I We Do Democracy designer, leder og faciliterer vi deltagelsesprojekter ifm. deliberative processer. Det betyder at vi arbejder med at udvikle borgersamlinger, borgerting og borgerpaneler i hele landet.

Vi er et lille hold med forskellig baggrund – fra statskundskab,geografi, politisk kommunikation og ledelse til design-, æstetik- og kulturuddannende. Vi vokser og udvikler os hele tiden, og ser frem til at skulle lede en række store demokratiinnovationsprojekter i den kommende tid. Projekter, hvor vi kommer til at arbejde med bæredygtigt forbrug,klima, unge, byudvikling, social inklusion og meget mere.

Vi leder efter 2-3 engagerede, dygtige og sjove praktikanter, der har lyst til komme helt ind maskinrummet og være en tæt del af holdet.

Vores vision og hvem vi er

Vi arbejder for, at flere skal have indflydelse på eget liv og på det samfund, som de er en del af. Vi har en bred tilgang til demokrati og arbejder både med at innovere det politiske system og det hverdagsdemokratiske felt. Dele af vores demokrati er en gammel motor, som trænger til at blive opdateret og udvikle, og vi er blandt de førende deliberative rådgivere i Danmark og har et tæt samarbejde med de skarpeste hoveder på den internationale demokratiscene.

We Do Democracy har stiftet og hører til på Demokrati Garage i Nordvest. Demokrati Garage er et mødested og

værksted for demokrati og deltagelse. Vi deler de 1409 m2 gamle industrihaller med byens bedste bager, tænketanke, et kooperativ, foreninger og virksomheder, der på hver deres måde arbejder med eller understøtter et aktivt og levende demokrati. Derudover har vi vores egen Garagebar, konferencefaciliteter, gårdhave og meget mere. Vi er en aktiv del af stedets drift og udvikling, og før eller siden får alle en pensel eller palleløfter i hænderne.

 

page2image1378138080

Hvad kommer du til at lave?

Som praktikant kommer du til at arbejde tæt sammen med resten af holdet. Vi er en flad, tempofyldt organisation og opgaver går derhen, hvor de bliver løst. Der er virkelig gode muligheder for en stejl læringskurve og for hurtigt at få masser af ansvar og indflydelse på egne opgaver. Vi kommer til at sammensætte praktikantholdet fleksibelt alt efter ansøgerfeltet. Men vi er særligt på udkig efter dig der…

  • Er drevet af at være med til at flytte verden i en mere demokratisk retning
  • Har stærke projektleder-spirer – er god til at bevare overblikket, kan lide selv at løbe med bolden og har en “den-fikser-jeg”-attitude
  • Er interesseret i demokrati, deltagelse, borgerinddragelse og politikudvikling – og har meget gerne faglig indsigt i feltet
  • Har interesse i samfundets processer og komplekse udfordringer og ønsker at arbejde progressivt med innovative løsninger
  • Er god til at social interaktion i mange former, har flair for SoMe-arbejde og er glad for at skrive og kommunikere i bred forstand
  • Har noget erfaring med at undervise og/eller lede – f.eks. mindre processer
  • Evt. har basale grafiske kompetencer
  • Er lærenem, grundig, kvik og grundlæggende optimistisk

Så er du klar på et praktikforløb præget af selvstændighed, ansvar, fleksibilitet, fællesskab, kreativitet og engagement, og vil du arbejde i kreative og innovative sociale og fysiske rammer, så er du måske den praktikant, vi leder efter!

Praktisk

Tidsperiode: Fra januar 2024 – juli 2024 (eller hvad der passer dig – fx andet halvår af 2024).

Ansøgningsfrist: Vi indkalder løbende til samtale, så send din ansøgning på mail hurtigst muligt – og senest d. 1. december 2023.

Kontakt Linea på linea@wedodemocracy.dk

Vi giver vores praktikanter praktikhonorar, frokosten er betalt, og der er mulighed for fleksibilitet i ansættelsen og for at være med på lige fod med resten af holdet.

Vi glæder os til at læse din ansøgning!

Find os på: Twitter, Linkedin, Facebook og Instagram