10. november 2022

Næstveds politikere beder borgerne om hjælp til kommunens udvikling

Næstved Kommune skal i løbet af det første halvår af 2023, lave en Borgersamling med 36 borgere. De skal drøfte, og komme med anbefalinger til kommunens fremtid

Fakta

We Do Democracy skal den kommende tid lave en ambitiøs borgersamling for Næstved Kommune, hvor 36 borgere fra Næstved skal drøfte kommunens fremtid. Borgere fra 16 år har mulighed for at være en del af borgersamlingen!

Næstved byråd vedtog i juni 2022 en vision, som sætter retningen for kommunens arbejde. Næste skridt er at få den indarbejdet i beslutninger, drift og udvikling i kommunen. Det ønsker politikerne borgernes hjælp til, og derfor har de valgt, at der skal laves en borgersamling. I første omgang skal visionen og resultaterne fra borgersamlingen danne udgangspunkt for kommuneplanstrategien, som fremover får navnet Næstvedstrategien. Det er en plan for kommunens udvikling de næste 12 år. Visionen er kommunens ambitioner for udviklingen i de kommende år. Det bliver efterfølgende til en kommuneplansstrategi, som bagefter bliver til reelle planer, og dermed kommunens fremtid. Næstved Kommunes vision hedder Mærk Næstved, og består af tre elementer – børn og unge, byudvikling, og bæredygtigt erhverv.

We Do Democracy ser frem til at facilitere borgersamlingen, som står overfor nogle vigtige spørgsmål ift. Næstved Kommunes udvikling. Borgersamlingens medlemmer er repræsentativt udvalgt gennem lodtrækning, som er foretaget af Analyse & Tal. Borgersamlingens medlemmer matcher Næstved Kommunes befolkningssammensætning med 98%.

Første gang borgersamlingen mødes er d. 25/2. Det forventes, at borgersamlingens anbefalinger præsenteres inden sommerferien.

Du kan følge processen på borgersamlingens platform