Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Democracy Drinks #1 2024

22. februar 2024 kl. 16:30 - 18:00

Democracy Drinks #1 2024

Kom med til Democracy Drinks, hvor demokratisektoren mødes og deler indsigter, og sætter ting i gang. En sektor på tværs af systemdemokratiet og hverdagsdemokratiet, hvor eksperter, beslutningstagere, fagpersoner og aktivister, deler nyeste demokratiforskning, undersøgelser, strategier, projekter, lovgivning og ideer.

 

Oplægsholdere d. 22/2 2024:

 

Johan Galster, Direktør og Partner hos We Do Democracy 

Kommer og fortæller om arbejdet med den internationale taskforce der er udkommet med en samlet rapport, der peger på at, vi skal til at gentænke byplanlægningens ‘hvem’ og ‘hvordan’ i beslutningsprocesserne. Som tilgang peges der på en systematisk styrkelse af byernes deltagelsesformater og gøre brug af deliberative metoder, som borgersamlinger og borgerting, som et demokratisk hovedgreb i fremtidens byudvikling.

 

Nadia Gullestrup Christensen, Forperson for Ungeklimarådet

Kommer og fortæller om, hvordan en grøn grundlov kan give os grønne rettigheder til gavn for klimaet og naturen

 

Marc Malmbak Stounberg, advokat (H) hos Kontra Advokater 

Jeg kommer og fortæller om Greenwashing (når virksomheder markedsfører klimabelastende produkter som grønne), herunder hvor stort problemet er, hvorfor det er et problem, og hvad der kan gøres for at stoppe det. Jeg vil tage udgangspunkt i mit arbejde som advokat for Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelse i forbindelse med sagen mod Danish Crown om det klimakontrollerede svinekød.

 

Charlotte Harder, Kommunikations- og pressechef hos Journalistforbundet

Journalistikken og den demokratiske samtale: Medier og journalister er gode til kritiske spørgsmål, og den undersøgende journalistik hyldes for at afsløre uretfærdigheder, dobbeltmoral og bedrag.

Omvendt mangler journalistikken værktøjer til at understøtte og udvikle den brede demokratiske debat. Til at give borgerne en stemme, der er andet og mere end at være caseperson eller med i en voxpop.

Heldigvis sker der noget i journalistikken i de her år, men det er stadig kun få medier, der arbejder aktivt med at give brugerne mere stemme og indflydelse. Hvorfor er det et problem? Og hvad kan der gøres ved det?

 

Lisbeth Trinskjær, Formand for Højskolerne 

Selvcentrerede & sensitive er prædikater mange sætter på unge netop nu – men der er simpelthen noget vi har misforstået!

 

Sara Læssøe Nielsen, Bestyrelsesmedlem i Nyt Europa

Jeg vil gerne tale om kampagnen for 16-års valgret til Europaparlamentsvalget der er drevet af organisationerne Saga, Nyt europa, NAU, Ungeklimarådet, Ungdomsbureauet og Europæisk ungdom – og om vigtigheden af at inkludere unge formelt i demokratiet

 

Vært: Zakia Elvang 

 

Tid

22. februar 2024 kl. 16.30-18.00

Sted

Demokrati Garage

Pris

Gratis. Tilmeld dig herunder.

Tilmeld dig her

Navn
Modtag mails om kommende events

Detaljer

Dato:
22. februar 2024
Tidspunkt:
16:30 - 18:00