22. november 2024

Den deliberative bølge i Danmark: Borgere har udført 7.5 årsværk som del af deliberative processer

We Do Democracy gennemførte i 2019 den første danske deliberative borgersamling baseret på OECDs’ principper og har siden arbejdet med deliberative deltagelsesmetoder i Danmark og udlandet.

Fakta

We Do Democracy gennemførte i 2019 den første danske deliberative borgersamling baseret på OECDs’ principper og har siden arbejdet med deliberative deltagelsesmetoder i Danmark og udlandet. Det har vi gjort med kommuner, regioner og offentligt ejede organisationer. Med denne opsamling ønsker vi at dele vores viden efter de første fem år, så kunder, samarbejdspartnere, offentlige institutioner, videns-institutioner og andre demokratiaktører kan få et kig ind i resultaterne og de samfundseffekter, som projekterne har haft. På den måde håber vi, at vi i fællesskab kan skabe de demokratiske forandringer, vi drømmer om.

  • Vores optælling giver for eksempel praktikere mulighed for at tage højde for en gennemsnitlig tilmeldingsprocent på 2.5% blandt borgere, der har været inviteret direkte til at deltage.
  • Den fortæller kommuner at 84% af deltagere har fået styrket deres oplevelse af at være borger i kommunen på tværs af fire kommunale borgersamlinger i København, Greve og Næstved.
  • Det stiller spørgsmålet til forskere, hvorfor informationerne modtaget under borgersamlingen generelt vurderes mindre neutrale end vores facilitatorer. (78% oplever informationen som meget neutral eller neutral, mens 87% svarer det samme for facilitatorerne).

Med denne opsamling håber vi at sætte gang i flere samtaler om, undersøgelser af og eksperimenter i demokratiet i Danmark.

Læse udgivelsen her: Deliberativt demokrati i Danmark 

Har du spørgsmål til udgivelsen kan disse rettes til klara@wedodemocracy.dk