Case

Passagerne Tager Pulsen

We Do Democracy faciliterer 5 regionale konferencer i hele landet, hvor passagerer inviteres med ombord i udviklingen af fremtidens kollektive transport.

Baggrund

Covid19-pandemien har forårsaget et fald i antallet af passagerer i den kollektive transport. Den kollektive transport spiller imidlertid en afgørende rolle i fremtidens klimavenlige mobilitet, og derfor er det centralt at passagerne oplever at rejsen med tog, bus eller metro er et attraktivt transportvalg. Skal flere vælge den kollektive transport til, må passagernes stemme blive hørt i udviklingen af fremtidens kollektive trafik.

Opgave

Passagerne tager pulsen er en serie 5 af regionale konferencer, som We Do Democracy faciliterer i samarbejde med Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk i løbet af 2022. Hver af konferencerne vil behandle et selvstændigt, regionalt fokusområde, hvor det skal drøftes og undersøges, hvordan den klimavenlige mobilitet også bliver danskerne foretrukne transportmiddel

Løsning

Passagerer fra hele landet vil gennem lyttepaneler og anbefalingsværksteder udvikle anbefalinger i samspil med eksperter og trafikaktører for fremtidens kollektive transport. Anbefalingerne vil indgå i Passagerpulsens arbejde med at sætte passagerernes ønsker højst på trafikale dagsorden.

Resultater

  • Passagerer fra hele landet tager på 5 regionale konferencer pulsen på den kollektive transport anno 2022 – og skal udvikle anbefalinger for, hvordan endnu flere kan hoppe med ombord på den klimavenlige rejse.
  • Konferencerne henvender sig til dig, som er bruger eller som interesser sig for/arbejder med kollektiv transport – hvad enten det er som passager, fagperson, interessent eller politiker.

Vil du
vide mere?

Johan Galster

Johan Galster

Partner og demokratirådgiver