Initiativ

Demokrati Garage

Byens mødested og værksted for demokrati og deltagelse i hjertet af København Nordvest. I garagerne, hvor der tidligere var et smedje- og autoværksted, eksperimenterer vi i dag med nye demokratiformater.

Baggrund

Ingen kan løse store udfordringer alene. Der er brug for alles hjerner, hænder, stemmer og innovationskraft, når der skal designes mere og bedre demokrati, der skal hjælpe med at designe vores fælles fremtid. I byer, under konstant vækst, stiger presset på forsamlingssteder, hvor vi kan samles på tværs af aktører, livserfaringer, alder og udsigtsposter.

Opgave

Demokrati Garage er et forsøg på at genintroducere ideen om et forsamlingshus med et demokratisk formål, som er placeret i hjertet af Nordvest, et kvarter under rivende udvikling.
We Do Democracy har været initiativtagere bag Demokrati Garage, som er sat i verden for at facilitere møder og samtaler på tværs af lokale borgere, samfundsaktører og sektorer.

I 2020 indtog vi de gamle industribygninger i Kbh. Nordvest, som tidligere har huset et smedje- og autoværksted. I dag er ideen, at vi i de samme bygninger bringer demokratiet til eftersyn. Demokrati Garage er et demokratisk værksted, hvor vi opfinder, udvikler og afprøver nye demokratiformater samt gentænker og innoverer de eksisterende. Vi tester hvordan forskellige aktører, der arbejder med demokrati på forskellige vis, kan samarbejde og sameksistere under samme tag med henblik på at styrke hinanden og deres demokratiske formål.

Løsning

Udover at være initiativtagere bag Demokrati Garage, designere af konceptet og partnerskabskonstruktionen, har We Do Democracy været ansvarlig for at udvikle indholdsprogrammet og etableret Demokrati Garage som almennyttig paraplyorganisation på tværs af offentlige aktører, civilsamfund, aktivister og iværksættere.

Følg Demokrati Garage og se deres mange aktiviteter, tilbud, muligheder og løsninger på https://www.demokratigarage.dk/

Vil du
vide mere?

Zakia Elvang

Zakia Elvang

Partner og demokratirådgiver