10. december 2022

Borgere på Østerbro skal lave anbefalinger om det grønne byliv på Indre Østerbro

Hvordan skal fremtidens Østerbro se ud? Med udgangspunkt i det spørgsmål skal borgere på Østerbro mødes i løbet af foråret 2023, og komme med anbefalinger til Borgerrepræsentationen.

Fakta

Indre Østerbro, der er et af Københavns mest ikoniske kvarterer, oplever det samme pres, som mange andre bydele rundt om i verden. Hvordan skal vi både have funktionalitet i hverdagen, men samtidig også skabe en mere grøn og levende by? For at gøre det, skal borgerne være med i samtalen, da det er dem, der bor i og bruger Indre Østerbro. Derfor valgte Københavns Kommune at igangsætte en borgersamling om spørgsmålet.

We Do Democracy har til opgave at designe og facilitere borgersamlingen, som kommer til at bestå af 36 borgere fra Østerbro. We Do Democracy har stor erfaring, med at arbejde med borgersamlingen – både I og udenfor København. Borgersamlingen på Indre Østerbro kommer til at bestå af 5 samlinger fra marts til juni. Borgersamlingens medlemmer skal komme med visioner og anbefalinger til følgende kernespørgsmål:  ”Hvordan skal vi prioritere pladsen på Indre Østerbro mellem biler, bynatur og byliv?”. Anbefalingerne afleveres til Borgerrepræsentationen, som også har igangsat selve borgersamlingen.

Der har været stor interesse for at deltage i borgersamlingen – selvom man ikke er blevet trukket ud i lodtrækningen, så er der flere muligheder for at deltage. Man kan bl.a. komme med til det åbne borgermøde d. 9/5 – nærmere oplysninger om borgermødet vil blive annonceret i april 2023. Derudover kan man sende en mail til borgersamling2100@kk.dk med den viden og de kommentarer, som man vil bidrage med til borgersamlingen.