venligbolig plus 

 

Byerne vokser og presset for at skabe mindre, smartere og bedre boligtyper stiger. Hvordan skaber vi billige boliger, der inviterer til aktive fællesskaber, deltagelse og demokratisk dannelse?

Særligt de studerende og flygtninge presses ud af bykerne og hverdagsfællesskaberne. Mico-Living, som Venligbolig Plus afprøver, er en ny afgørende boligform, hvis byerne i fremtiden skal skabe både plads og fællesskaber til ældre, singler, udsatte, studerende, lavtlønnede og nye danskere.

Venligbolig begyndte som aktivistisk idé, der gjorde det muligt for danskerne at invitere flygtninge med indenfor i hverdagslivet i byerne. Nu kommer Venligbolig Plus på Frederiksberg, som består af kompakte boliger, der bygger på deltagelse. Her kan studerende og flygtninge finde en moderne delebolig til 2500,- kroner midt i byen og indgå i et forpligtende fællesskaber i hverdagen med det formål at understøtte integration, venskaber og fælles demokratisk dannelse. Som studerende er buddy for en flygtning og giver en hånd med i hverdagen.

I 2019 flytter 74 unge studerende og flygtninge ind i den nyetablerede Venligbolig Plus afdeling på Roskildevej 54 på Frederiksberg. Det sker i et samarbejde mellem Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Frederiksberg Kommune og Venligbolig.

Integrationskonceptet tager afsæt i det konkrete Venligbolig Plus-projekt, men kan også bruges softwarekoncept, der kan benyttes i andre eksisterende eller nye boligprojekter - målrettet borgere på tværs af sociale, kulturelle og økonomiske skel. 

Venligbolig Plus på Frederiksberg består af tre nyopførte ejendomme, der rummer i alt 37 lejligheder på 33 kvadratmeter. Her bor to personer sammen i en delelejlighed, hvor hver beboer har sit værelse og deler køkkenalrum, samt wc/bad med den anden person i lejligheden. I tilknytning til lejlighederne er der i hver af de tre ejendommes stueetager placeret fællesrum og vaskeri, samt tagterrasser på øverste etage til fælles brug.

 
Visualisering / ONV Arkitekter

Visualisering / ONV Arkitekter

 

Venligbolig er en idé og koncept udviklet af We Do Democracy - i samarbejde med ONV Arkitekter.

Ydelser: Strategi / inddragelse / integrationskoncept / fællesskabsdesign /