Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Masterclass om Borgersamlinger

14. maj 2024 kl. 9:00 - 16:00

dkk2500

Masterclass om Borgersamlinger

Hvad er en borgersamling? Er der noget, vi kan bruge i min kommune eller organisation? Hvis vi vil organisere en borgersamling, hvordan kommer vi så i gang? Og hvilke skridt skal vi tage for at skabe gode resultater?

Bogersamlinger og andre lignende deliberative processer spirer frem over hele verden. Mere end 600 er gennemført i lande som Canada, Australien, Belgien og Skotland. Siden 2019 har We Do Democray gennemført godt 20 i Danmark i fx Greve Kommune, Københavns Universitet og for en sammenslutning af regioner og kommuner.

Deliberativt demokrati giver svar på nogle af de udfordringer, vores demokrati står over for i dag – med faldende medlemstal for politiske partier, polarisering, en mistillidskrise og kortsigtede politiske løsninger på et tidspunkt, hvor det modsatte er nødvendigt. Borgersamlinger har vist sig at være et demokratisk format, der måske skaber et demokrati, der er tilpasset den tid, vi i dag lever i. Et demokrati, hvor det helt centrale spørgsmål er: Hvordan kan vi inddrage flere mennesker i de politiske beslutningsprocesser?

På denne masterclass får du sammen med andre beslutningstagere, embedsmænd og demokratiaktører indsigt i, hvad borgersamlinger er kendetegnet ved som inddragelses- og demokratimetode, og bliver fortrolig med, hvordan du kan bruge det i din organisation.

Hvad kan du forvente?

En borgersamling består af en tilfældigt udvalgt gruppe af almindelige mennesker, der sammen sætter sig ind i viden om et problem og derefter diskuterer det sammen. Endelig kommer de med anbefalinger til politikere og beslutningstagere.

I denne masterclass dykker vi ned i den deliberative verden. Grundlæggende forståelse, internationale eksempler, udfordringer og muligheder – og ikke mindst hvad det kræver af dig og din organisation. Vi deler praktisk viden fra mere end 15 borgerforsamlinger og borgerting, som We Do Democracy har gennemført i Danmark, samt forskning og læring fra flere lande.

Vi gennemgår de praktiske forhold ved organisering af en borgersamling, og hvilke faser, omkostninger og organisering, det indebærer.

Masterclassen er specielt tilpasset beslutningstagere og medarbejdere, der er nysgerrige på eller allerede er i gang med at organisere borgersamlinger. Som deltager vil du – udover dagens program – også modtage en lille håndbog med de nøgleressourcer, som du skal bruge for at kunne igangsætte en borgersamling. Borgersamlingernes principper om repræsentativitet og overvejelser om inklusion er også relevante for andre deltagelses- og inddragelsesindsatser.

Hvem afholder masterclassen?

Zakia Elvang er partner i We Do Democracy og har organiseret, ledet og faciliteret over 10 borgersamlinger i Danmark. Hun er kendt for sin evne til at mobilisere, skabe retning og værdi for sine kunder og samarbejdspartnere. Hun har været en af drivkræfterne i at få demokrati tilbage på dagsordenen i Danmark og som rådgiver på den internationale demokratiscene inden for innovation, kapacitetsopbygning, deltagelsesstrategier og politikudvikling.

 

Tid

14. maj 2024 kl. 9.00-16.00

Sted

Demokrati Garage

Pris

2500 ex. moms. Tilmeld dig herunder.

Tilmeld dig her

Navn
Modtag mails om kommende events

Sted

Demokrati Garage
Rentemestervej 57
København Nv, 2400 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Linea
Telefon
25707095
E-mail
Linea@wedodemocracy.dk