bornholmerne viser grøn omstilling i praksis

 

EcoGrid er blandt verdens største large scale forsøgsprojekt inden for grøn forsyningsomstilling, hvor 800 bornholmske familier aktivt tester nye muligheder for at styre deres elforbrug over tre varmesæsoner. EcoGrid skal udforske og afprøve nye måder at gøre brugerne og forbrugerne af fremtidens grønne energi til en aktiv nøglespiller.

Vi kan ikke løse den grønne omstilling gennem tekniske løsninger alene. Vi skal have alle parter med i fremtiden. En hel energisektor står både herhjemme og i udlandet overfor at få en bedre, dybere og mere kvalitativ indsigt i deres forbrugere. Det kræver nysgerrighed, invitation til deltagelse og nye vaner i hverdagen hos alle parter.

I fremtiden vil størstedelen af den el vi forbruger komme fra vedvarende energi og derfor er der brug for, at forbrugerne selv regulerer deres forbrug, når det fx er vindstille eller når solen ikke skinner, og der derfor produceres mindre el. EcoGrid er et internationalt demonstrationsprojekt støttet af EUPD.

Siden 2011 har Bornholm været omdrejningspunkt for demonstrationsprojektet, der både tester udstyr og nye måder at involvere brugerne i deres grønne tiltag. Der er blevet taget hånd om involveringen og formidlingen af forsøgsprojektets resultater til både branche og borgere - herhjemme og internationalt.

 
middelalder2.jpg
 

Kunde: EUPD og Dansk Energi

Ydelser: large scale facilitering / brugeradfærd / deltagelsesdesign / kommunikation / publikationer / website