Hvordan skal fremtidens Østerbro se ud? Med udgangspunkt i det spørgsmål skal borgere på Østerbro mødes i løbet af foråret 2023, og komme med anbefalinger til Borgerrepræsentationen.

Hvordan skal fremtidens Østerbro se ud? Med udgangspunkt i det spørgsmål skal borgere på Østerbro mødes i løbet af foråret 2023, og komme med anbefalinger til Borgerrepræsentationen.
Storbyer i hele verden står overfor en række dilemmafyldte spørgsmål om, hvordan man skal bo, transportere sig og håndtere klimaforandringer som presser sig på. We Do Democracy driver en borgersamling baseret på OECDs principper, som skal sikre en uvildig granskning af projektet og skabe rammerne for at tage den svære og konfliktfulde samtale om netop dette. Det er en proces der både nationalt og internationalt kalder på opmærksomhed med bl.a. følgeforskning af Københavns Universitet og Dublin City University
Borgersamlingen Bæredygtigt Forbrug samler borgere på tværs af Danmark for at udvikle anbefalinger til en fremtid med bæredygtigt forbrug. Som den første i Danmark skal borgersamlingen levere deres vision til hele fem politiske organisationer: Region Hovedstaden, Region Syddanmark og Frederiksberg, Rudersdal og Vejle Kommune.
Næstveds borgersamling består af 36 repræsentativt udvalgte borgere, som skal komme med anbefalinger til kommunens fremtid.
Den internationale Bootcamp Time For DMO-cracy ’22 stillede med turismeaktører fra hele verden skarpt på, hvordan turismen bliver demokratisk og drevet af deltagelse.
We Do Democracy faciliterer 5 regionale konferencer i hele landet, hvor passagerer inviteres med ombord i udviklingen af fremtidens kollektive transport.
Danmarks første borgerpanel, der arbejdede med klima som både reduktioner og tilpasning fandt sted i Hørsholm Kommune. Borgerne udviklede anbefalinger, der skal spille ind i kommunens generelle klimahandlingsplan.
Hvordan kan Europa være med til at gøre danskernes liv mere meningsfulde? Radikale Venstre afprøver deliberativt demokrati som ny metode til udvikling af deres europapolitiske indsatser ved hjælp af helt almindelige borgere. Både dem der er EU-tilhængere, dem, der er EU-skeptiske og dem, der endnu ikke har en holdning til EU.
Med Unges Borgersamling afprøver vi et nyt involveringsformat, som inviterer unge i aldersgruppen 16-24 år til at arbejde med anbefalinger til det gode ungdomsliv.
Byens mødested og værksted for demokrati og deltagelse i hjertet af København Nordvest. I garagerne, hvor der tidligere var et smedje- og autoværksted, eksperimenterer vi i dag med nye demokratiformater.